Menembak di Mirage di Las Vegas Strip menyebabkan seorang maut dan dua cedera parah
toto

Menembak di Mirage di Las Vegas Strip menyebabkan seorang maut dan dua cedera parah

Seorang lelaki menembak tiga orang, seorang lelaki dan dua wanita, di dalam sebuah bilik di The Mirage di Las Vegas’ Strip malam Khamis. Mangsa lelaki yang dikatakan berusia antara 40 hingga 50 tahun meninggal dunia akibat kecederaan di tempat kejadian.

Kedua-dua wanita itu, yang kedua-duanya dipukul beberapa kali, dibawa ke Pengeluaran SDY Pusat Perubatan Universiti. Keadaan dia kritikal. Pelaku dalam pelarian, Las Vegas Review-Journal melaporkan beberapa jam lalu.

Tembakan itu dikatakan berikutan pertengkaran ganas antara empat orang itu, yang berlaku sekitar 8:15 malam waktu tempatan, kata Kapten Jabatan Polis Metropolitan Dori Koren. Polis beranggapan orang ramai mengenali antara satu sama lain.

Koren menerangkan:

Kami mempunyai intel yang baik, petunjuk yang baik untuk diikuti, dan seperti yang saya katakan, kami sangat yakin bahawa kami akan menangkap pembunuh Togel SDY dalam kes ini. […] Kami mengambil apa-apa jenis keganasan melampau di bandar kami dengan sangat serius. Anda telah melihatnya dalam setiap penyiasatan yang kami jalankan. Kami yakin kami akan menyelesaikan kes ini.

Pelancong di Las Vegas panik
Polis kini masih mencari pelaku. Hotel ini telah dikepung sehingga 10:45 malam waktu tempatan. Pihak polis telah mengasingkan beberapa kawasan bangunan itu.

Sesetengah orang yang kini berada di Las Vegas mungkin mengalami deja vu. Pada 30 September 2017, bandar ini mengalami penembakan paling teruk dalam Data HK sejarahnya.

Dari sebuah suite di Hotel Mandala Bay, seorang lelaki melepaskan lebih 1,000 das tembakan ke arah orang ramai di festival terbuka. 60 orang menjadi mangsa pembunuhan itu. Sehingga hari ini, motif jenayah itu masih tidak jelas.

Insiden itu turut mendorong anggota keselamatan hotel menyekat akses ke bangunan itu. Pihak polis menasihatkan dalam satu catatan di Twitter untuk mengelak kawasan itu jika boleh.